+358 40 161 7927 (Vardagar 09 - 15) 
Beställ tre provbitar gratis hem.
Etsi
Stäng
Meny
Etsi
Fanérgolv
Paketerbjudanden

+358 40 161 7927 (Vardagar 09 - 15) 


Användarkonto Användarkonto

Öppet köp i 30 dagar!
Snabb leverans med PostNord
Fri frakt då beställningen är över 25.000 kr
Vi utvecklar som bäst våra webbsidor. Observera att på grund av detta kan vissa produktsidor eller deras beskrivningar vara ofullständiga eller inte synliga. Tack för ditt tålamod!
Uppstår det problem vid betalningen av beställningen, vänligen kontakta vår kundtjänst.
Publicerad 15.05.2023


Bloggartikel

Bostadsinvestering och vinylgolv passar ihop

Publicerad 15.05.2023

Att välja en investeringsbostad och dess material kan vara en utmanande uppgift. Givetvis är det naturligt att efter bästa förmåga se till att bostaden lockar hyresgäster och ger hyresvärden konkreta fördelar. En av de viktigaste faktorerna för att förbättra både komfort och hållfasthet är ytmaterialet i bostaden. Särskilt golvet utsätts för extra mycket slitage. Ett vinylgolv är ett mycket kostnadseffektivt golvmaterial ur perspektivet för en bostadsinvesterare eller en hyresvärd. I det här blogginlägget förklarar vi varför många vill ha just ett vinylgolv. 


Varför är vinylgolv kostnadseffektiva? 

En faktor som avsevärt ökar kostnadseffektiviteten är låga installationskostnader. Vinylgolvbutikens vinylgolv läggs som ett flytande golv. Detta innebär att en ny golvyta ofta kan installeras ovanpå det underliggande gamla materialet utan rivningsarbete eller extra kostnad. Installationen i sig kräver inte nödvändigtvis ett erfaret proffs, eftersom vinylgolv till och med kan installeras på egen hand. Installationen är prydlig, och kräver varken lim eller cirkelsåg. Plankorna kan kapas enkelt med hjälp av en brytbladskniv. 

Naturligtvis beror kostnaden för golvet främst på inköpspriset för materialet. Kostnaden för att köpa vinylgolv är mycket konkurrenskraftig jämfört med andra golvmaterial på marknaden. Vinylgolvet ser också mysigt och inbjudande naturligt ut, men priset är betydligt lägre än för ett äkta trägolv. 


Vinylgolv betalar sig tillbaka i kvalitet och hållfasthet 

Vinylgolvet kräver egentligen inga underhållskostnader, eftersom det är mycket lättskött. Ytan på plankan kräver inte speciella vaxnings- eller poleringsbehandlingar, och golvet förblir vackert och snyggt under en lång tid med bara normal underhållsrengöring. Så det räcker att regelbundet torka golvet för att avlägsna damm och smuts.

Till exempel i ett flervåningshus, i en radhuslänga eller i andra flervåningsobjekt är bra ljudisolering allt. Våra vinylgolv är färdigt försedda med integrerad och effektiv stegljudsisolering, så det behöver inte köpas separat. Detta medför enkelt lite mer besparingar i kostnaderna! En lugn och fridfull lägenhet är attraktiv för hyresgäster, och å andra sidan stör inte stötar och ljud som kommer från lägenheten till nedervåningen. 

Ju fler år av användning, desto bättre. Ett vinylgolv tål utmärkt dagligt slitage, och i och med att det är 100 procent vattentåligt är golvet lämpligt också för köket, hallen och grovköket. Vinylgolvet behåller sitt vackra utseende under lång tid, så du behöver inte oroa dig för att plötsligt behöva byta golvet när dina hyresgäster byts ut.  



Vackra ytmaterial kan verkligen vara en konkurrensfördel på marknaden. Kombinationen av låga kostnader, hög användningshållfasthet och livslängd innebär ett drömläge för hyresvärden. Ett högkvalitativt och noggrant utvalt vinylgolv ökar värdet på bostaden och lockar hyresgäster som värdesätter sitt hem. Ett elegant utseende, hållfasthet och enkel skötsel är de viktigaste faktorerna som fångar hyresgästernas uppmärksamhet när de letar efter en bostad. Vinylgolvet uppfyller lätt förväntningarna hos både hyresvärden och hyresgästen.