073 681 03 42 (Vardagar 09 - 15) 
Beställ tre provbitar gratis hem.
Etsi
Stäng
Meny
Etsi
Fanérgolv
Paketerbjudanden

073 681 03 42 (Vardagar 09 - 15) 


Användarkonto Användarkonto

Öppet köp i 30 dagar!
Snabb leverans med PostNord
Fri frakt då beställningen är över 25.000 kr
Vi utvecklar som bäst våra webbsidor. Observera att på grund av detta kan vissa produktsidor eller deras beskrivningar vara ofullständiga eller inte synliga. Tack för ditt tålamod!
Uppstår det problem vid betalningen av beställningen, vänligen kontakta vår kundtjänst.
Publicerad 05.04.2023


Bloggartikel

Hårdträgolven är här! Men hur skiljer sig vårt hårdträgolv från resten?

Publicerad 05.04.2023

Efter en ivrig väntan har vår efterlängtade nyhet, den nya generationens hårdträgolv, anlänt till vårt lager i Lappo, redo att uppfylla våra kunders golvdrömmar. 

Har du hört talas om hårdträgolv, men du är inte helt på det klara med vad det egentligen betyder? Eller har du precis stött på termen för första gången? När man ska köpa golv är de olika materialen och terminologin kring dem lätt förvirrande, och det är inte konstigt om en liten introduktion i ämnet verkar vara på sin plats. 

I det här blogginlägget kommer vi att berätta de viktigaste sakerna om hårdträgolv och deras egenskaper. Vi kommer också att förklara vad som gör att Vinylgolvbutikens hårdträgolv radikalt skiljer sig från andra hårdträgolv på marknaden. 

Vad är egentligen ett hårdträgolv? 

Ett hårdträgolv ser ut och känns som en tidlös värdefull parkett. Det klassiska utseendet beror på plankytans äkta ekfaner. Ytskiktet av ädelträ ger känslan av äkta naturmaterial mot foten, och håller även barnens små tår varma. Liksom hos parkett syns äkta trä också i golvets utseende, och varje planka är unik till sitt mönster och sina nyanser. 

Men vad är skillnaden mellan ett hårdträgolv och ett massivt trägolv? Hårdträgolvets träyta är klart tunnare än parkettens, och plankan är inte gjord helt och hållet av trä. Som ett resultat är priset på golvet betydligt förmånligare än för parkett och massiva trägolv, och det lever inte med förändringar i omgivningen alls lika lätt som trägolv. 

Eftersom ytskiktets faner är 1,2 mm tjockt rekommenderar vi inte slipning av hårdträgolv. Ytan skyddas dock av ett högkvalitativt lackskikt. 

Så om du letar efter ett förmånligare alternativ till äkta ekparkett, behöver du inte kompromissa med utseendet eller känslan av trä alls. Till exempel är ett hårdträgolv ett ypperligt val för en hyreslägenhet: du håller dig inom renoveringsbudgeten, samtidigt som den autentiska ädelträytan ökar värdet på fastigheten. Det högkvalitativa färdiga golvet är attraktivt, eftersom det är svårt att skilja ett installerat hårdträgolv från en riktig träparkett.