08 403 003 60 (Vardagar 09 - 15) 
Beställ tre provbitar hem för 49 kr.
Etsi
Stäng
Meny
Etsi
Fanérgolv
Paketerbjudanden

08 403 003 60 (Vardagar 09 - 15) 


Användarkonto Användarkonto

Öppet köp i 30 dagar!
Snabb leverans med DHL
Fri frakt då beställningen är över 25.000 kr
Vi utvecklar som bäst våra webbsidor. Observera att på grund av detta kan vissa produktsidor eller deras beskrivningar vara ofullständiga eller inte synliga. Tack för ditt tålamod!
Uppstår det problem vid betalningen av beställningen, vänligen kontakta vår kundtjänst.
Publicerad 13.12.2023


Golvvärme och vinylgolv: Kan dessa två kombineras?

Publicerad 13.12.2023

Vinylgolv erbjuder otaliga fördelar när det gäller både utseende och tekniska egenskaper. Förutom funktionalitet, tålighet och en vacker färgskala, är att den känns varm under fötterna en av de viktigaste faktorerna som påverkar komforten. Trots att stommen innehåller kalksten känns golvet inte kallt mot handen eller fotsulorna, vilket är vanligt till exempel för ett sten- eller klinkergolv. 

Golvvärme ökar komforten 

Även om vinylgolvet i sig alltså inte behöver någon extra värmekälla, anser många ändå att golvvärme är ett lockande val, till exempel med tanke på den kalla och långa vintersäsongen i Sverige. Särskilt i nyare objekt är golvvärme ett populärt alternativ i också i andra rum för boende än i badrum eller tvättrum. En av de bästa sakerna med golvvärme är den jämna värmefördelningen över hela rumsytan. Det är också lätt att reglera temperaturen i bostaden i allmänhet. Ur inredarens synvinkel är den osynliga golvvärmen också en estetisk lösning för ett hem där man till exempel inte vill ha väggmonterade värmeelement. 

Passar vinylgolv och golvvärme ihop? 

Golvvärmesystemet kan installeras under vinylgolvet, och de fungerar ihop utmärkt. Uppvärmningen måste dock vara korrekt installerad och lämplig för golvet i fråga enligt de instruktioner som anges av tillverkaren av golvbeläggningen. 

Till exempel bör vinylgolv i Vinylgolvbutikens sortiment endast installeras ovanpå golvvärme som är infälld i underlagsgolvet. Värmesystemet kan vara antingen elektriskt eller vattenburet.

Det finns också olika andra golvvärmesystem på marknaden, såsom värmeplattor. Golvvärmeplattor monteras på underlagsgolvet, antingen på en avjämningsmassa eller till exempel en trägolvstruktur, och är därför inte lämpliga att kombineras med ett vinylgolv.Se upp för alltför stora temperaturväxlingar 

Vinylgolvbutikens vinylgolv med stenkompositstomme tål plötsliga temperaturförändringar något bättre än golv med PVC-stomme, men golvet är trots det kompatibelt just med lågtemperaturgolvvärme. Detta innebär att vinylgolvets kontakttemperatur inte får överstiga 27 °C. Kom ihåg att alltid kontrollera instruktionerna från tillverkaren eller importören av ditt golv för att få specifik information om din produkt. Här kan du läsa mer om stommaterialen i våra vinylgolv.

Vinylgolv lever relativt lite som en följd av temperaturväxlingar eller till exempel förändringar i den relativa luftfuktigheten. Till exempel parkett och andra trägolv, som är naturmaterial, reagerar mycket lättare på förändringar i omgivningen. Förändringar i hur vinylgolvet lägger sig är dock också möjliga. För vinylgolv hos Vinylgolvbutiken är därför den maximala tillåtna förändringen i golvuppvärmningstemperaturen under ett dygn 5 °C i en eller annan riktning.

Som helhet är vinylgolv ett varmt och riktigt trevligt val som sådant, men många anser att golvvärme dessutom höjer hemmets komfort till en ny nivå. Kombinationen av ett golvvärmesystem och ett högkvalitativt vinylgolv garanterar ett hem där du kan gå barfota i en behagligt varm omgivning, samtidigt som det ger en effektiv, lättreglerad och diskret värmekälla året om. Tar du några tekniska aspekter i beaktande och följer instruktionerna, så kan du njuta av ett trivsamt hem och vackra golvytor under en lång tid!