073 681 03 42 (Vardagar 09 - 15) 
Beställ tre provbitar gratis hem.
Etsi
Stäng
Meny
Etsi
Fanérgolv
Paketerbjudanden

073 681 03 42 (Vardagar 09 - 15) 


Användarkonto Användarkonto

Öppet köp i 30 dagar!
Snabb leverans med PostNord
Fri frakt då beställningen är över 20.000 kr
Vi utvecklar som bäst våra webbsidor. Observera att på grund av detta kan vissa produktsidor eller deras beskrivningar vara ofullständiga eller inte synliga. Tack för ditt tålamod!
Uppstår det problem vid betalningen av beställningen, vänligen kontakta vår kundtjänst.
Publicerad 08.09.2022


Artikkelit

Plastmatta för köket: limma inte! - utan välj en planka

Publicerad 08.09.2022

Är den en varm och mjuk, lättskött yta som får dig att överväga en plastmatta för köket? Plastmattan var mycket populär att lägga i kök för 20-30 år sedan, tack vare den behagliga ytan och vattentåligheten. Det var dock inte det mest hållbara materialet av alla, vassa föremål så som bl. a. kniv, kunde, när det tappades, skära ett hål i ytan på mattan, bord- och stols -ben kunde orsaka fördjupningarna som i sin del orsakade dig en massa problem och extra huvudvärk. Lyckligtvis är fördelarna som plastmattan hade nu tillgängliga med en yta och stomme som är hållbar. Ett lätt installerat vinylgolv - som också ger säkrare inomhusluft eftersom det inte finns något behov av lim.

Plastmattans komfort nu i en lätt att installera planka

Plastmattor hade också problem och det är därför man ville bli av med dem; om golvgjutningen eller golvbeläggningarna var våta/fuktiga, orsakade limning en tyst sjudande kemisk cocktail som släppte ut farliga föreningar i inomhusluften. Det samma händer också om ytan skadas och fukt kommer in i och under mattan, tillsammans med limmet är det en luftförorening man inte vill ha. Plastmattan kändes mjuk under foten på grund av den mjuka skum stommen som samtidigt gav den en hållbarhet nästan lika med noll, du kommer säkert också ihåg hur mattan fick fördjupningar, när man haft något lite tyngre på samma ställe för länge – till slut så steg inte fördjupningen upp något mera.

https://www.youtube.com/watch?v=JRHEPqhJNPQ

Video: Vinylgolvs-installation (vikbar fog): visar hur man enkelt installerar SilentTECH vinylgolv

I vinylgolv har alla dessa problem rättats och utan att fördelarna försvunnit. Den nuvarande generationens vinylgolv med kompositram är verkligen slagtålig, 100% vattentålig och mjuk till foten tack vare den integrerade ljudisoleringen under plankorna. Tystnaden och en mjuk känsla säkerställts av det integrerade basmaterialet i SilentTECH vinylplankor, som samtidigt fungerar som en stegljudsisolering som krävs i många bostadsföreningar. På detta sätt behöver du inte ha ett separat basmaterial eller lim när du installerar vinylgolvet, vilket innebär att inomhusluften också är mycket bättre. Alla SilentTECH-vinylgolv är formaldehyd- och ftalatfria och har tilldelats det högsta inomhusluftbetyget M1 i Finland.

Om plastmattan en gång har installerats korrekt med lim kan det ha varit svårt att ta bort den under renoveringen. I dagens läge ifall du vill byta ut dit golv så är det inte alls lika jobbigt som förr, eftersom SilentTECH vinylgolv inte limmas, behöver ingen extra material under så är det möjligt ett ta det bort bit för bit. För bästa tipsen och hjälp till lätt installation kolla in våra installationsinstruktioner – Se hur SilentTECH vinylgolv installeras med få verktyg – endast en mattkniv och i vissa fall gummihammare.

Vinylgolv i köket, våra kunder har blivit förtjusta

Vid valet av köksgolv måste du ta hänsyn till dess stora förbrukning, behovet av ständig rengöring, vattentålighet och slagtålighet, med dessa kriterier i tanke så är vinylplankan perfekt för köket. På bilderna varierar golvets ton beroende på belysningen.

plastmatta för köket - vinylgolv

Liksom plastmattor tidigare finns vinylgolv också i många olika mönster och nyanser. Bilden ovan är vår LUMIHIUTALE vinylplanka med en yta som äkta vitlackerad ek. Det detaljerade mönstret lyser igenom och träkärnan känns i ytans struktur, vilket gör slutresultatet gemytligt för foten. Golvet är inte heller halt på grund av dess ytstruktur och mönster.

Den vita nyansen ger ljusstyrka, elegans och skapar en fräsch bas för ett brett utbud av stilar. Den hållbara sten-kompositramen (SPC) är långvarig och ytan har behandlats med UV-skydd, så golvtonen förblir utmärkt från år till år.

plastmatta för köket - vinylgolv PUUTERI plastmatta för köket - vinylgolv PUUTERI

Mer värme och naturlighet uppnås genom att ta en naturligt ekparkettliknande vinylplanka. Det finns dock ingen anledning att oroa sig för rödhet, eftersom skuggan är neutral ek. Detta PUUTERI vinylgolv har väckt enormt intresse tack vare sin klassiska, lugna och eleganta nyans med ett äkta mönster.

Även i den här modellen känns träkärnan på plankans yta som äkta trä. Förutom köket är vinylplankan perfekt för matsalen, fastän matbordet skulle stå på samma plats i flera år utan att flyttas behöver du inte vara rädd för fördjupningar i golvet såsom med plastmattan. Vinylgolv är även lätta att hålla rena. På våra vinylgolv med användningsklass 33-34 ger vi 20 års garanti vid hemmabruk.

Hitta inspiration till köket

Flera av våra kunder har blivit förtjusta i att lägga vinylgolv i köket och delat sin kärlek med oss. Du hittar olika implementeringar på Instagram #vinylgolvsbutiken eller på vår hemsida.

Om du vill bekanta dig med golvalternativen före ett beslut kan du beställa tre olika modellbitar endast för porto. På så sätt ser du hur ett potentiellt nytt golv skulle passa in i resten av interiören!