073 681 03 42 (Vardagar 09 - 15) 
Beställ tre provbitar gratis hem.
Etsi
Stäng
Meny
Etsi
Fanérgolv
Paketerbjudanden

073 681 03 42 (Vardagar 09 - 15) 


Användarkonto Användarkonto

Öppet köp i 30 dagar!
Snabb leverans med PostNord
Fri frakt då beställningen är över 25.000 kr
Vi utvecklar som bäst våra webbsidor. Observera att på grund av detta kan vissa produktsidor eller deras beskrivningar vara ofullständiga eller inte synliga. Tack för ditt tålamod!
Uppstår det problem vid betalningen av beställningen, vänligen kontakta vår kundtjänst.
Publicerad 30.05.2023


Bloggartikel

Vinylkork eller vinylgolv: Vilken ska du välja?

Publicerad 30.05.2023

Vi får ofta frågan vad som är skillnaden mellan vinylkork och vinylgolv. Vinylkork är särskilt känt för att det känns mjukt och varmt under foten. Men många blir förvånade över hur liknande vårt vinylgolv SilentTECH känns under foten. Som en färdigt installerad golvyta ser de nästan identiska ut, och bara genom att se på och känna golvet under foten är det svårt att skilja golvbeläggningarna åt. .

Förutom hur de ser ut har materialen gemensamt att de inte är naturmaterial. Men de skiljer sig åt till sin tillverkningsprocess, plankans struktur och i vissa avseenden golvets egenskaper. 


Vad är ett vinylgolv gjort av? 

Ett vinylgolv består av flera lager, vart och ett med sin funktion. Lagren förenas tätt med varandra, och tack vare ytskiktets mönster får golvet sitt vackra naturliga utseende. Vinylgolvet är tunt och det går enkelt och behändigt att skära till det enligt de rätta måtten.

Speciellt vinylplankor med stenkompositstomme är kända för att vara hållfasta och tåla användning, och golvet inklusive stommen är vattentätt. Denna planka är utformad för att hålla även i offentliga utrymmen eller andra platser med hög användningsgrad. Därför är plankan ett utmärkt val också för hushåll med husdjur eller barn.

Du kan läsa mer om stenkompositstommen och strukturen på vinylgolvet här. .

Vinylkorkgolv skiljer sig till sin struktur från vinylgolv

Liksom vinylgolv har vinylkorkgolvet en slitage- och mönsteryta som tål mekaniskt slitage. Precis som med vinyl kan man med vinylkorkgolv skapa otaliga nyanser och mönster.

Normalt har vinylkorkgolvet också ett eller två lager av kork, som namnet antyder. Korkmaterialet är naturligt mjukt, flexibelt och varmt, vilket är anledningen till att vinylkork har fått rykte om sig att vara ett golv som är varmt och behagligt under foten.