073 681 03 42 (Vardagar 09 - 15) 
Beställ tre provbitar gratis hem.
Etsi
Stäng
Meny
Etsi
Fanérgolv
Paketerbjudanden

073 681 03 42 (Vardagar 09 - 15) 


Användarkonto Användarkonto

Öppet köp i 30 dagar!
Snabb leverans med PostNord
Fri frakt då beställningen är över 25.000 kr
Vi utvecklar som bäst våra webbsidor. Observera att på grund av detta kan vissa produktsidor eller deras beskrivningar vara ofullständiga eller inte synliga. Tack för ditt tålamod!
Uppstår det problem vid betalningen av beställningen, vänligen kontakta vår kundtjänst.
Publicerad 08.09.2022


Artikkelit

ABC för vinylgolvets rengöring och skötsel

Publicerad 08.09.2022

Vinylgolv är lättare att sköta och rengöra än många andra golv! Tvärtemot vad man kanske tror hålls vinylgolv i skick länge med några enkla tips och du behöver inte stressa över att sköta golvet! När du använder och sköter om vinylgolv på rätt sätt kan vi garantera upp till 20 års användning av golven i vårt urval för hemmabruk och 10 års användning i allmänna utrymmen. Vi delar även med oss de bästa tipsen för vinylgolvets rengöring, vilken det också är lätt som en plätt.

3 steg för rätt underhåll, skötsel och rengöring av vinylgolv


  1. Skydda alltid möbelbenen med olika möbeltassar, så att sandkorn eller andra smulor inte repar ytan på vinylgolvet. Om du har ett tidigare generations vinylgolv med HDF- eller LVT-stomme kan tunga möbler orsaka bucklor i ytan. Inga bucklor bildas i den nya generationens SilentTECH-vinylgolv vid normal användning tack vare kalkstenen som finns i stommen på SilentTECH-vinylgolv för att stärka stommens tålighet mot intryck och stöt. Möbeltassar är ett enkelt skydd: endast ett sandkorn kan orsaka skrapor på alla golv som är mjukare än sten, t.ex. laminat, kork, vinylkork, parkett och vinylgolv. Även om vinylgolv är mer motståndskraftiga mot repor än många golv, har våra vinylgolv UV-skydd och en polyuretanbeläggning, som skadas av vassa partiklar som sten och metall, speciellt när man flyttar möbler, t.ex. under ett stolben.

  2. Skydda utrymmen som upplever extra mycket slitage med en matta. Sådana utrymmen är oftast hallar där man går med ytterskorna på; ytterskorna drar nästan alltid in sand och stenar, som ofta skadar golvets ytbeläggning. Även vinterskor eller halkskydd med dubbar skadar golvets yta. Säkergör också golvets livlängd i kontoret genom att lägga ett separat golvskydd eller en matta under arbetsstolen. Tips: fundera på att lägga ett av våra SilentTECH PRO -golv med extrastark ytbeläggning i offentliga utrymmen.

  3. Dammsugning och rengöring med rengöringsmedel för vinylgolv räcker som normal rengöring. Dammsugning avläggsnar ytligt smuts, sand och stenar. Använd munstycket för parkettgolv vid dammsugning. De mjuka borstarna hjälper till att ta bort smuts från ytan. Vinylgolv tål bra skaftdammsugarnas och robottdammsugarnas rörliga borstar. Underhållsintervallet beror för det mesta på hur snabbt golvet blir smutsigt, så det finns egentligen ingen regel för den maximala mängden. Vi rekommenderar att du tvättar golvet minst 2-3 gånger om året för att rengöra golvets yta från envis smuts och förbättra golvets ursprungliga lyster och glans. På detta sätt slipper inte smutset att fästa sig på golvet.

Regelbunden rengöring av vinylgolv ska alltid göras med rekommenderad rengöringsmedel, vatten samt en fuktig mikrofibermott. Ett rengöringsmedel som har gjorts speciellt för vinylgolv hjälper att hålla golvet behagligt istället för att göra det halt och mattlikt som många tradionella diskmedel och rengöringsmedel. Speciellt rengöringsmedel designade för kök och badrum bör undvikas eftersom de kan innehålla starka blekmedel.

Rengöring vinylgolv

Vinylgolvets skötsel: undvik dessa vanor

Tejpa aldrig fast något på golvet: Till exempel skyddspapper som används vid målning ska tejpas så att tejpen inte tar i golvet. Många tejper innehåller ämnen som kan skada golvets UV-skydd. Se till att skyddspappret hålls på plats genom att använda olika vikter eller tejpa pappret lätt fast i golvlisten eller dörrkarmen.

Undvik mattor med gummibaksida: Speciellt gummerade mattor av dålig kvalité kan färga av sig eller skada ytbeläggningens UV-skydd på vinylgolvet eller minska golvytans glans på grund av gummit. Tjock matta med gummibaksida ska även undvikas ifall det finns golvvärme i utrymmet. Då agerar mattan som isolering och golvet kan bli uppvärmt över gränsen som nämnts i produktinformationen.

Använd inte rengöringsmedel eller vax gjorda för laminat- eller parkettgolv: Till exempel rengöringmedel gjorda för laminatgolv kan innehålla kemikalier som skadar vinylgolvets yta och orsakar problem med golvets glans och friktion. Vax (av vilka några lovar högre vattentålighet för vissa golv) bör även de hållas i skåpet eftersom alla SilentTECH-vinylgolv i vårt urval är 100% vattentåliga. Läs mer om våra SilentTECH-golv och deras fördelar.

Hitta golvinspiration till renoveringen

Visste du att vi redan har tusentals nöjda kunder över hela Sverige, Norden och Europa, som har njutit av vår snabba leverans, 20 års garanti för hemmabruk och 100% nöjdhetsgaranti? Vi har samlat ihop de mest fantastiska inredningslösningar från våra kunder i en kundportfölj – kolla och beundra bilderna!


Allt fungerar som planerat och enligt schemat! Att byta ut det gamla laminatet mot vinylgolv var ett superbra beslut!

- Ett citat från vår kund om sitt köp


Du kan beställa tre olika provbitar i valfri model helt gratis! På detta sätt kan du prova hur de skulle se ut i ditt hem eller allmänna utrymme. Vi har även samlat ihop olika scenarior, tips och inspirationsbilder i vår blogg för dig.