073 681 03 42 (Vardagar 09 - 15) 
Beställ tre provbitar gratis hem.
Etsi
Stäng
Meny
Etsi
Fanérgolv
Paketerbjudanden

073 681 03 42 (Vardagar 09 - 15) 


Användarkonto Användarkonto

Öppet köp i 30 dagar!
Snabb leverans med PostNord
Fri frakt då beställningen är över 20.000 kr
Vi utvecklar som bäst våra webbsidor. Observera att på grund av detta kan vissa produktsidor eller deras beskrivningar vara ofullständiga eller inte synliga. Tack för ditt tålamod!
Uppstår det problem vid betalningen av beställningen, vänligen kontakta vår kundtjänst.
Publicerad 08.09.2022


Artikkelit

SilentTECH-vinylgolv och fördelarna med det

Publicerad 08.09.2022

Vinylplanka är alltid ett säkert val för barn- och husdjurshushåll eftersom den är varm, hållbar och tyst. Det finns många olika vinylplankor på marknaden, och största delen innehåller en träfiberram som inte lämpar sig till exempel i hallen eller i köket. När du försäkrar dig om att vinylplankan är utrustad med SilentTECH-teknologi kan du vara säker på att den förutom att vara kanske tystast på marknaden också är 100 % vattentålig och ett säkert val för vilken lokal som helst.

Största delen av våra produkter har byggts runt denna senaste produktionsteknologi och vi kan stolt konstatera att våra SilentTECH-vinylgolv har Finlands bästa emissionsklass M1. De krävande testerna för denna emissionsklass utförs i Finland. SilentTECH-vinylplankan är dessutom fri från ftalater, passar absolut för allergiker och är också i den hösta och bästa möjliga klassen av certifikatet A+ enligt en uppskattad europeisk inomhusluftsmätning (French Regulations on VOC emissions).

Den som lägger golvet kommer säkert också att gilla att golvet inte innehåller formaldehyd. De flesta laminatgolv och gamla vinylkorkgolv har formaldehyd i golvets ram, som oftast är HDF. Formaldehyd är en av de mest betydande orsakarna av yrkessjukdomar. Det beror på att när man sågar en planka som innehåller formaldehyd frigörs det formaldehyd i luften och på huden och man kan bli allergisk för det. Därför vill få längre välja golv som innehåller formaldehyd.

SilentTECH-vinylplankan är likväl en garanti för en hälsosammare inneluft av bättre kvalitet. Nedanstående bild visar hur underlagsmaterialet som integrerats under vinylplankan ser ut:

SilentTECH

SilentTECH-golvet är som helhet förmånligare och enklare att lägga

De största fördelarna med SilentTECH-golvmaterialet syns i kostnaderna och i hur enkelt det är att lägga; våra SilentTECH-modeller har ett integrerat underlagsmaterial som gör att du sparar på att slippa köpa separat stegljudsisolering. SilentTECH-underlagsmaterialets stegljuddämpning är i Finland godkänt av bostadsbolagen och det används ofta till exempel i Helsingfors stads och Esbo stads hyresbostäder.

Visste du att underlagsmaterial vanligen kostar cirka 50–60 kr/m2, vilket är en betydande besparing (cirka 18–27 % av det totala priset för golvet). Dessutom sparar du tid i monteringen, då du slipper skära till underlagsmaterialet separat och placera ut det under monteringen.

SilentTECH-modellernas aning elastiska integrerade skumunderlag skapar en behaglig känsla av mjukhet med sin svikt och känns därför trevlig att gå på såväl i skor som i strumplästen. Eftersom underlagsmaterialet är integrerat i vinylplankans botten, får dess mycket tåliga yta inga sättningar av tunga möbler, vilket var ett stort problem med många plastmattor som limmas i underlaget. Golvets tysthet och användarkomfort utgörs således till största delen av det integrerade underlagsmaterialet och den otroligt tåliga ytan och ramen. Du kan montera SilentTECH-vinylplankan också med golvvärme utan problem.

https://www.youtube.com/watch?v=enIp4vJzgb0

Video: Se hur enkelt det är att bryta SilentTECH-vinylplankan utan cirkelsåg

SilentTECH-vinylplankans ram är stenkomposit. Denna vinylplanka med SPC- det vill säga Stone Plastic Composite-ram går mycket snabbt att lägga. Monteringen skiljer sig till exempel från HDF-baserat laminat och vinylkorkgolv i att materialet inte behöver brytas med cirkelsåg, utan det räcker med en brytbladskniv för att skära av SilentTECH-vinylplankan. På videon ovan visas SilentTECH-vinylplankan med ändsponter som knackas på plats. I vårt sortiment ingår också SilentTECH-vinylplankor med låsspont, det vill säga varje SilentTECH-vinylplanka behöver inte knackas in med gummihammare på ändsponten! Observera detta då du lägger golvet och kontrollera alltid monteringsanvisningen för SilentTECH-vinylplankan du valt.

vinylkork vs vinyplank

SilentTECH-vinylgolvets ram tål slag mycket bra

En vinylplanka är det allra hållbaraste alternativet bland alla vinylgolv, eftersom ramen inte är flexibel och inte släpper igenom slag (se bilden nedan). Ett golv med stenkompositram är inte flexibelt på samma sätt som en vinylplanka med PVC-ram (polyvinylklorid), det vill säga den hålls rak år ut och år in - därför har SilentTECH-vinylplankan 20 års garanti i hemmabruk. På grund av sin stela ram tål ett vinylgolv med stenkompositram slag och sänkningar effektivare än många andra golvmaterial och ger efter något för ojämnheter i underlaget.

Ljust laminat vs vinylgolv

På bilden ovan: slaghållfasthetstest med hammare, laminat med HDF-ram till vänster och vinylplanka med stenkompositram till höger

Bifogade hammartest visar tydligt hur ytan på vinylplankan bara får en liten buckla även om man hamrar hårt på plankan i en snäv vinkel. Tror du inte, så kan du beställa en provbit av oss och testa själv med hammare! Det går annorlunda med många andra golv, till exempel laminatgolvet till vänster skadas ända in på ramen. På grund av en skada som orsakas av ett sådant slag börjar ytan ofta flaga och lossnar i bitar under årens lopp. Detta utsätter ramen bland annat för fukt, vilket gör att HDF-ramen i ett laminatgolv kan svälla. Läs också vår stora jämförelse av skillnaderna mellan laminat och vinylgolv.

Golv som läggs flytande vs. limmade golv - vilket är bättre?

I Finland är största delen av de nya vinylgolven golv som läggs flytande. För offentliga lokaler finns det också vinylplankor som limmas i underlaget. Deras ram är betydligt tunnare och monteringen kräver mycket arbete och tid. Dessutom skapar en flytande läggning alltid inomhusluft av bättre kvalitet än limmade golv: även om limmen som används i dagens läge är säkrare än limmen som användes förr i tiden, är det få som vill ha lim under golvet i sitt hem. Om det kommer in fukt under golvet kan fukten reagera med limmet och göra att skadliga organiska föreningar så småningom frigörs i inomhusluften under åren.

Tidigare limmades golv också för att limning effektivt förebygger att golvet lever på grund av förändringar i den relativa luftfuktigheten. I Finland är luften särskilt på vintern torr och på motsvarande sätt vid sommarvärme mycket fuktig. Varje golv med ram i träfiber, såsom HDF-baserat laminat eller vinylkork utvidgas därför på sommaren och krymper på vintern. SilentTECH-vinylplankornas stenkompositram krymper eller utvidgas inte på samma sätt och därför kan SilentTECH-vinylplankan läggas som flytande golv i en lokal på 20x20 meter utan dilatationsfog som delar golvet. Det är en stor teknologisk fördel och en orsak till att många väljer SilentTECH-vinylplankan bland annat för långa korridorer eller stora imponerande lokaler där stora öppna kök förenas med vardagsrum i moderna egnahemshus.

Eftersom en stenkompositram inte tar skada varken av luftfuktighet eller av stänk eller vatten på golvet kan du montera det i alla torra inomhuslokaler liksom i lokaler som utsätts för fuktighetsbelastning: kontor, affärer, hotell samt i hemmamiljöer i hall och kök. 

Ta del av våra monteringsanvisningar före du lägger golvet.

https://www.youtube.com/watch?v=JRHEPqhJNPQ

Video: så enkelt är det att lägga SilentTECH-vinylgolvet utrustat med låsspont

SilentTECH är den nya generationens vinylgolv

SilentTECH-vinylgovlet kombinerar nyttorna med alla tidigare generationers vinylgolv samt fördelarna med ny teknologi i ett och samma paket. Därför kallar vi det den nya generationens vinylgolv. Med hjälp av SilentTECH-vinylgolvet sparar du alltså tid och pengar vid monteringen, samtidigt som du får säkra användningsår för golvet långt in i framtiden.

Ta del av vårt sortiment av vinylplankor och bli förtjust du med! Om du behöver mer inspiration bland annat för inredning har våra kunder skapat fantastiska lösningar i sina hem liksom i offentliga lokaler och på kontor. Också vår avgiftsfria provbitstjänst garanterar att du väljer rätt mönster och färg för din lokal!