073 681 03 42 (Vardagar 09 - 15) 
Beställ tre provbitar gratis hem.
Etsi
Stäng
Meny
Etsi
Fanérgolv
Paketerbjudanden

073 681 03 42 (Vardagar 09 - 15) 


Användarkonto Användarkonto

Öppet köp i 30 dagar!
Snabb leverans med PostNord
Fri frakt då beställningen är över 20.000 kr
Vi utvecklar som bäst våra webbsidor. Observera att på grund av detta kan vissa produktsidor eller deras beskrivningar vara ofullständiga eller inte synliga. Tack för ditt tålamod!
Uppstår det problem vid betalningen av beställningen, vänligen kontakta vår kundtjänst.
Publicerad 08.09.2022


Artikkelit

Vinylgolv i jämförelse: framgångsrika modeller i olika nyanser

Publicerad 08.09.2022

Vinylgolv är ett utmärkt sätt att säkerställa att en av de största och mest synliga ytorna i ditt hem eller offentliga utrymme inte bara är snygg utan även praktisk: vinylgolv är ljuvligt varmt även under bara fötter. Dessutom kan golvet förväntas ha god nötningsbeständighet: vinylgolvets yta är mycket motståndskraftig mot vatten och diverse mekanisk slitage, som t.ex. att gå på golvet med skorna på, lekande barn och våra lurviga vänner med deras naglar, det vill säga hundar och katter. Naturligtvis kan golvet skadas av ett hårt slag som om du tappar en hammare, en kettlebell eller en Nokia 3310 på golvet. Detta gäller alla golv.

År 2018 testade den finska byggbranschtidningen TM Rakennusmaailma vårt golv som kom tvåa i testet. Sedan dess har vi förnyat vårt urval och uppdaterat golven mot bl.a. hårda kompositstommgolv. Alla golv som presenteras i denna artikel har M1 inomhusluftklassificering, vilket innebär att de är även lämpliga för allergiker. Kolla in våra populära modeller nedan:

 Vinylgolvet LUMIHIUTALE (ovan) är delikat och enkelt. Det påminner bra om vitt, vitoljad ek. Trädets mönster kommer lätt fram och den är lugn även på en stor yta. LUMIHIUTALE-vinylgolvet är ett fantastiskt val om du föredrar en ljus inredning och letar efter golv som passar bra i en harmonisk inredning.

Bl.a. dessa passar utmärkt med ett ljust vinylgolv:


 • vita golvlister för att framhäva golvets ljusa nyans

 • ljusa möbler och textilier, ifall du gillar en harmonisk och mjuk atmosfär

 • du kan även kombinera svarta och mörkgråa nyanser i inredningen om du inte är rädd för kontraster

 • varma och kalla toner kan leka med varandra i harmoni

Vinylgolvet SAARISTO (ovan) är greige, alltså ’’beigegrå’’. Läs även om en greige inredning i vår skrivning. Inspirationen har varit äkta ek, vars hyvlingsmärken gör ytan mycket detaljerad. En lätt varm ton i golvets färg ger möjligheten att använda andra nyanser av träd: de ser fantastiska ut tillsammans med SAARISTO-golvet. SAARISTO erbjuder också en intressant kontrast för de som gillar mörka möbler utan att vara för intensiv: testa till exempel en mörkbryn eller svart skänk eller byrå så kommer du att älska det!

Bl.a. dessa passar bra med ett ljust och varmt vinylgolv:


 • Härliga naturvita fårskinn som passar utmärkt ihop med golvet

 • Svart-vita mattor, eftersom de skapar kontrast och rytmisk glädje i hemmets atmosfär

 • Möbler av ek som framhävs vackert av det ljusa golvet

Vinylgolvet SAVUSAUNA (ovan) är det perfekta golvet för de som älskar grått. Det är svårt att neka: grått har kommit för att stanna i inredningen! Ljusgrått och mörkgrått ramar in hemmets inredning utmärkt. Det gråa SAVUSAUNA-golvet kombinerad med lite färg som en fin touch och värmen från äkta trä, t.ex. ett ekplankbord skapar en läcker, mångsidig och tidlös kombination.

I en grå inredning bl.a.:


 • Kan du leka med svart-vita nyanser väldigt mångsidigt.

 • Grått framhäver andra toner: tjusiga gröna växter ser fantastiska ut, så som också andra färger i textilier, gardiner och mattor i inredningen.

 • Förstärk den ljusgråa färgen med hjäp av mörkgråa element: en effektvägg, en lampa eller en möbel.

 • Möbler av björk eller ek skapar lite värme och bryter den enformiga inredningen, vilket för mycket grått kan orsaka.

Vinylgolvet HUVILA är ett dyk i en värld av mellanmörka nyanser. Det är ett gråbrunt golv med en nypa värme i färgen. Golvet är mångsidigt från inredarens perspektiv: både ljusa och mörka textilier sticker vackert ut från golvet. Tack vare dess kontrastfyllda karaktär är golvet späckad med detaljer: mönstren i trädet skiljer sig detaljerad men inte för kraftigt. HUVILA-golvet har ändå en lugn känsla även på en större yta.

Ett mellanmörkt golv möjliggör bl.a:


 • En underbar lek med pastellfärger: kombinera turkos och rosa pastellfärger för att lätt skapa olika stämningar med textilier.

 • Älskar du mörka möbler? Mellanmörkt golv förenar mörka möbler elegant in i rummet, vilket gör att kontrasten inte är för stor.

 • I köket känns ett svartvitt kök lugnt trots den stora kontrasten då golvet representar i en mellanmörk nyans.

Vinylgolvet HIRSI representerar ett mellanmörkt alternativ som viker sig mot en nyans av varm ek. Om kalla blåa eller blå-gråa toner används annars i inredningen, skapar HIRSI-golvet lite underbar värme i inredningen. Dess yttextur är detaljerad men ändå lugn. Om dina möbler är av mörk trä och naturvitt, dvs. en lite varmare vit nyans, är HIRSI verkligen ett bra val.

Fundera på en mellanmörk & varm nyans ifall:


 • Du gillar ljusa textilier, som mattor, soffa och gardiner. Med hjälp av ett mellanmörkt golv skapar du en fin kontrast för ljusa möbler.


 • Du vill ha stora kontraster: en svart bokhylla ser fantastisk och inte för dyster ut när golvet skapar en mjuk kontrast.

 • En ljusbrun eller mökbrun läderstol- eller soffa sitter vackert ihop med ett varmt golv.

 • Lätta på värmed som golvet skapar genom att använda kalla toner t.ex. på väggen eller i textilierna.

Vinylgolvet OHRA är en tribut för ljuslackad ek. Ekens karakteriska varma rödton kommer lätt fram i denna klassiska model. I Finland är ekparketter populära  och därför sitter OHRA fint ihop med många inredningar tack vare dess naturlighet. Du kan blanda in färgen av ek från golvet även i andra textilier: varma nyanser och andra ekfärgade möbler kombinerat med vitt skapar ett fräscht och klassiskt utseende.

Överväg ett ljust ekfärgat golv av dessa skäl:


 • Ek är varmt och mysigt, en klassiker bland inredare redan i årtionden – nu skapar en ljus ekfärg ett modernt och fräscht utseende brevid den mörkare eken

 • Möbler som innehåller ek eller björk med deras färger passar perfekt ihop med detta golv.

 • Använd modigt andra nyanser, grått, vitt och svart – ek passar fint ihop med olika färgnyanser

 • Det finns ett brett utbud av ekfärgade lister på marknaden.

Vinylgolvet KELO den mellanmörka gråa skönheten. När du vill att golvet ska sticka ut bra från andra möbler, men ändå inte hoppa i ögonen, är ett mellanmörkt grått golv ett bra val för inredaren som uppskattar versatilitet.Vita golvlister passar utmärkt ihop med det gråa golvet. KELO-modellens levande yta passar bra för husdjurshushåll där det möjligtvis finns smuts och hår: de skiljer sig inte från ett golv med en levande ytan lika mycket som från ett ljust golv.

Ett mellanmörkt grått golv skapar många möjligheter:


 • Vita golvlister framhäver golvet vackert.

 • Kökets RST-gråa och svarta hushållsmaskinerna passar perfekt ihop med ett grått golv.

 • Lek runt med gråa och naturvita nyanser, som också med himmelblåa (i bilden), champagne och guldiga nyanser, som skapar en lyxig känsla i ditt hem: nästan som om du vore i en lyxig hotellsvit!

 • Svarta möbler smälter lugnt in i det gråa golvet då väggar och textilier i ljusa nyanser skapar en fräsch känsla.

Vinylgolvet PUUTERI är en väldigt sensuell och ljus förebild för ekparkett. Något ljusare än OHRA-golvet ovan ser PUUTERI fräscht och klassiskt värdefullt ut, och passar speciellt för stora ytor som i vardagsrummet. En ljus nyans av ek skapar en tillräckligt stor kontrast med mörka ekfärgade eller svarta möbler så inredningen inte är för enformig. Nu kan vi se en tydlig trend igen gällande möbler och mörka trämöbler har tagit över de finländska hemmen. Sådana möbler passar utmärkt ihop med ett ljusare golv, likaså vita och helt svarta.


 • Ett ljust golv med färg av ek skapar ljuvlig värme i inredningen och då kan du leka med andra textilier och andra färgnyanser.

 • Utnyttja möjligheten att ta in vita och kalla toner i inredningen på olika sätt, du kan enkelt ändra stämningen i rummet med textilier.

 • Olika nyanser av ljusgrå väggfärger och tapeter med olika mönster passar vackert ihop med ett ljust och varmt golv.

 • Ett lugnt golv skapar möjligheter att använda en stor mängd textilier: prova att leka med olika inredningskombinationer tillsammans med PUUTERI-golvet!

Kolla även på bilder från våra kunders hem dit vinylgolv har lagts så ser du hur de ser ut på större ytor!