073 681 03 42 (Vardagar 09 - 15) 
Beställ tre provbitar gratis hem.
Etsi
Stäng
Meny
Etsi
Fanérgolv
Paketerbjudanden

073 681 03 42 (Vardagar 09 - 15) 


Användarkonto Användarkonto

Öppet köp i 30 dagar!
Snabb leverans med PostNord
Fri frakt då beställningen är över 20.000 kr
Vi utvecklar som bäst våra webbsidor. Observera att på grund av detta kan vissa produktsidor eller deras beskrivningar vara ofullständiga eller inte synliga. Tack för ditt tålamod!
Uppstår det problem vid betalningen av beställningen, vänligen kontakta vår kundtjänst.
Publicerad 08.09.2022


Artikkelit

Grått golv i inredningen: så här kombinerar du dem med olika nyanser

Publicerad 08.09.2022

Ett grått golv är fortfarande stiligt och ett av de mest tidlösa alternativen att välja för hemmet, kontoret eller offentliga lokaler. Det är ofta också stora skillnader mellan gråa golv eftersom det finns många olika ytbehandlingar, mönster och nyanser. Vid sidan av neutral grå har under de senaste åren också greige, det vill säga beige grå, blivit populärt. Tristess hör inte till vokabulären när det gäller grått golv, utan det skapar en perfekt grund för en harmonisk eller färgstark inredning.

Grått golv skapar en grund för många slags inredning

I vårt sortiment finns två fantastiska neutralt gråa golv; KELO och SAVUSAUNA. Bägge skänker en unik stämning med sina annorlunda mönster och de passar likväl många slags lokaler, såsom bilderna på våra kunders hem nedan demonstrerar. Golvets nyans varierar på bilderna enligt rummets belysning.

Gråa golv KELO Gråa golv KELO

Av de två golven i vårt sortiment är KELO-vinylplankan till sitt ytmönster det mer dämpade i sina nyansväxlingar. KELO är neutralt grått och till sin nyans medelmörk. Till sitt mönster är det mycket symmetriskt, livfullt men lugnt, och skapar en fantastisk harmonisk grund för flera olika inredningsstilar. På kundbilden ovan har golvet kombinerats med en vit fotlist och gråa väggar, vilket är en mycket klassisk kombination som håller i tiden. Tips: medelmörka KELO passar särskilt bra också med svarta fotlister!

gråa golvet KELO

Den neutrala vinylplankan KELO är också den perfekta basen att kombinera med många olika väggfärger. Om du är rädd att golvets gråhet ska göra inredningen alltför grå, välj en färgglad väggfärg eller tapet som komplement till golvet. Övre radens djupa havsblå, mörka vinröda och vackra brända orange passar perfekt på kontor, i vardagsrum, i sovrum eller till exempel i bastuns omklädningsrum. 

Nedre radens ljusblåa färg är just nu en populär färg i inredning, den ljusgröna som fått inspiration från aloe vera och den klara fuchsiaröda passar perfekt till exempel i barnkammaren. 

Om du letar efter ett slutresultat som är en aning rivigare och livfullare kommer  SAVUSAUNA-vinylplankan garanterat att falla dig i smaken. Nyansskillnaderna i plankans mönster är med avsikt stora och med dess hjälp framträder den grova personligheten tydligt. Visste du att ju livfullare plankan ser ut, desto mindre syns smuts och damm på den?

Inspirationen till de stiliga kviststyckena i mönstret kommer från äkta bred ekplanka och ytstrukturen med träfibrer känns som äkta trä. Det beror på de nya SilentTECH-vinylplankornas alltmer detaljrika ytbehandling och textur som gör att golvet mot ljuset är väldigt likt ett äkta trägolv.

Vinylplankan är utmärkt för kontorslokaler, eftersom dess stenkompositram (SPC, Stone Plastic Composite) tål också kraftigt bruk och hårda slag, samtidigt som den är mjuk under foten. I såväl hem som kontorslokaler kan golvet läggas på ett upp till 20 x 20 meter stort område utan dilatationsfogar, vilket gör att lokalen känns enhetlig. Därför är vinylplanka med stenkompositram ett utmärkt val särskilt för stora lokaler. Traditionellt laminat eller vinylkork kan ofta läggas endast till en bredd/längd på högst 8–10 meter på grund av att träfibern i golvramen utvidgas och krymper enligt den relativa luftfuktigheten. Vi ger alla SilentTECH-vinylplankor i användningsklass 33 och uppåt till och med 20 års garanti i hemmabruk!

SAVUSAUNA

Trots att SAVUSAUNA-vinylplankan på grund av sin neutrala nyans ofta anses vara ett aningen svalt grått golv, framträder dess värme vackert med en väggfärg i en varm nyans. Vänstra kantens djupa skogsgröna färg framhäver golvets kylighet, men den svaga pudernyansen i mitten tar fram värmen i golvet. Också en aningen mörkare sandfärg (till höger) tar fram nya dimensioner i golvet.

På bilden ovan SAARISTO-vinylplankan. Får det lov att vara en gnutta värme i det gråa? Läs också vår text om inredning och golv i nyansen greige, det vill säga beige grå!

Om du blev förtjust i de här golven och du inte kan välja ett lämpligt för din lokal, kan du ta en titt på vår avgiftsfria provbitstjänst! Endast till priset av postkostnader får du fyra olika provbitar med hjälp av vilka du kan testa hur de passar ihop med de övriga elementen i rummet. Mer inspiration av våra olika golv och inredningskombinationer hittar du i bildgalleriet: bilder på våra kunders hem.