08 403 003 60 (Vardagar 09 - 15) 
Beställ tre provbitar hem för 49 kr.
Etsi
Stäng
Meny
Etsi
Fanérgolv
Paketerbjudanden

08 403 003 60 (Vardagar 09 - 15) 


Användarkonto Användarkonto

Öppet köp i 30 dagar!
Snabb leverans med PostNord
Fri frakt då beställningen är över 25.000 kr
Vi utvecklar som bäst våra webbsidor. Observera att på grund av detta kan vissa produktsidor eller deras beskrivningar vara ofullständiga eller inte synliga. Tack för ditt tålamod!
Uppstår det problem vid betalningen av beställningen, vänligen kontakta vår kundtjänst.
Publicerad 06.09.2023


Bloggartikel

Checklista för den som installerar ett vinylgolv

Publicerad 06.09.2023

Funderar du på att skaffa ett vinylgolv för att ersätta gammal golvbeläggning i en nybyggnad eller i en äldre lokal? Ett vinylgolv är ett utmärkt val inte bara för ett modernt hem eller kontor, men också för ett äldre, mer traditionellt objekt. Det är lättskött, robust och elegant. Även om installation av vinylgolv inte är någon raketvetenskap, är noggrann förberedelse och korrekt installation viktigt för resultatet. 

Vinylgolvets underlag 

Det allra första steget är att se till att installationsytan är ren, torr och jämn. Underlagsgolvets skick lägger grunden för att hela golvbeläggningen som installeras är tålig. Om golvet inte är plant måste det jämnas ut vid behov – till exempel när det gäller betong talar man om att överutjämna. Ojämnheter har en stor inverkan på installationen av vinylplankor, och på en ojämn yta kan det till och med hända att sponterna på plankorna går sönder och lossnar. Om underlaget är alltför fuktigt påverkar det också hur golvet lägger sig och inneluftens kvalitet och kan orsaka strukturella skador. Här hittar du en separat bloggtext om underlagsgolv för vinylgolv


Vinylgolvbutikens vinylplankor är försedda med färdigt integrerad stegljudsisolering, så installatören slipper tänka på att skaffa och lägga den på underlaget. En fuktspärr måste dock installeras ovanpå underlagsgolv i betong. Till exempel är en 0,2 mm polyetenfilm (PE) idealisk som fuktskydd. 

Lämpliga installationsverktyg 

Lyckligtvis är det ett ganska prydligt arbete att installera vinylgolv med stenkompositstomme från Vinylgolvbutiken. För att kontrollera att underlaget är rakt behöver du ett minst ett par meter långt linjalverktyg. Du kan kapa av plankan med en vanlig brytbladskniv. Andra verktyg du behöver är en vinkelhake, en slagkloss och monteringskilar för att säkra rörelsefogarna. Du behöver ingen såg, cirkelsåg eller hålsåg för installation, men till exempel när det gäller värmeelementens rör eller utmed besvärligt formade väggar kan de visa sig vara ganska behändiga hjälpmedel.