073 681 03 42 (Vardagar 09 - 15) 
Beställ tre provbitar gratis hem.
Etsi
Stäng
Meny
Etsi
Fanérgolv
Paketerbjudanden

073 681 03 42 (Vardagar 09 - 15) 


Användarkonto Användarkonto

Öppet köp i 30 dagar!
Snabb leverans med PostNord
Fri frakt då beställningen är över 20.000 kr
Vi utvecklar som bäst våra webbsidor. Observera att på grund av detta kan vissa produktsidor eller deras beskrivningar vara ofullständiga eller inte synliga. Tack för ditt tålamod!
Uppstår det problem vid betalningen av beställningen, vänligen kontakta vår kundtjänst.
Publicerad 08.09.2022


Artikkelit

Golv & Trender 2021: ekologiska nyanser på uppgång

Publicerad 08.09.2022

Även om det är värt att välja ett golv för att stå tiden, finns det inget som säger att du inte kan följa inredningstrender med ditt val. Golvtrenderna är kända för att vara längre än många andra inredningstrender, varför det är värt att ta sig tid vid valet. Nu har interiören haft naturliga toner efter en lång svartvit säsong, vilket verkligen är en mycket uppfriskande förändring för många.

Även på bostadsmässor är naturgolvet populärt igen

Varje år dikterar och visar bostadsmässor trenderna i Finland ännu starkare. I år kommer mässan att ha klart mer naturmaterial på alla ytor, men särskilt på golvet. Olika neutralbelysta och riktiga trä färgade golv kombineras underbart med färgglada lösningar, även klassiskt svart, beige och vitt. På bilderna nedan varierar golvens nyanser beroende på belysningen, mer detaljerade produktbilder kan ses på produktsidorna.

golv trender 2021

Istället för kallgrå kan det mest naturliga golvet vara en "greige", representerad i bilderna ovan av SAARISTO - Archipelago – Washed Natural Oak. Kombinationen av beige och ljusgrå är mycket neutral och är parad med antingen svala nyanser eller varma trämaterial, inte att glömma de normala, vita och svarta. Varmgrå är vackert oavsett belysning av utrymmet: det ser charmigt ut i artificiellt ljus och naturligt ljus.

De vackra detaljerna i greige  Saaristo - Archipelago och variationen i mönstring och plankspecifik ton ger utrymme till liv. Golvet känns som en riktig ekparkett, och vackra detaljer som plankor och grenmönster dyker också upp. Det är svårt att föreställa sig att det inte är ett riktigt trägolv, utan ett vinylgolv.

HIRSI Vinylgolv

Välkommen till rustik, närhet till natur och romantik: vår HIRSI vinylplanka ger en känsla av ärlighet i sin grovhet. Dess rustikhet utstrålar alla de fantastiska detaljer ett äkta ekgolv har, med sina grenar och staka trädkärna, vilket gör att utrymmet ser levande ut. I år är golvköpare försiktiga med att köpa alltför rödaktiga golv, som också har beaktats i färgtonen av HIRSI-golvet.

HIRSI-golvet passar sig till varm eller sval inredning och vaknar upp helt annorlunda när det är en vän till en färgglad vägg. Dess 100% vattentäta stenkompositram (SPC) säkerställer lämplighet för alla utrymmen från kök till tambur.

vinylgolv PUUTERI golv PUUTERI köket

En av våra mest populära golv, PUUTERI vinylgolv, är något lättare och varmare än de tidigare två utan att vara för rödaktig. Det skapar en vacker klassisk,tidslång men trendig bas för många inredningsstilar. Det är modellerat på det långvariga vitoljade och vitmålade ekgolvet, som är charmigt friskt och naturligt.

Detta lugna mönster ger utrymme för att leka med inredning. Till exempel skulle ett grönt kök med vita, svarta och guldfärgade accenter passa betydligt sämre med ett kallare med neutralare golv. Tonen av trä och grönt är också lämpliga färger för varandra och påminner varandra om Finlands vackra skogar, som ger skandinavisk atmosfär till utrymmet. Den hållbara stenkompositramen är tyst tack vare sitt integrerade SilentTECH-stegljudsisolering.

OHRA vinylgolv

Fräschhet och slankhet i utrymmet skapas lätt med hjälp av en OHRA vinylgolv.  Det har inspirerats skörde färdigt kornfält som dansar vackert med vinden i sen sommarsolen, varför det är en permanent favorit hos inredningsarkitekter.

Som ett subtilt oljevaxat ekgolv innehåller varje planka subtila tonvariationer från ljust till mörkt. Du kan se mer detaljerade skillnader i nyansvariationer på produktsidan. Du kommer ihåg att du kan beställa en provbit av golvet till ditt hem, eller hur?

golv LUMIHIUTALE vinylgolv

Det vitaste golvet i vårt sortiment LUMIHIUTALE - SNOWFLAKE, är också naturligt, men på ett annat sätt än sina tidigare släktingar. Detta fräscha vita golv är en touch av skandinaviskt utseende precis som en februari snödriva, som reflekterar ljus på samma sätt. Med hjälp av av sitt UV-skydd mörknar det inte av solljus, det behåller sin vackra nyans för en lång tid framöver (golvet har också en enorm 20 års garanti och hög användnings klass 33).

Tack vare sin  hållbara stenkomposit stomme kan denna och även alla våra andra vinylgolv installeras i stora utrymmen utan rörelsefogar (max 20 x 20 m utrymme som en enhetlig yta). Varje planka i vår kollektion är lämpligför användning med golvvärme. Med sin 100% vattentålighet säkerställer sig golven lämpliga för tamburer, korridorer och hjälpkök.

Nyheter LIITERI och MUMMOLA; ett klassiskt furugolv i nytt material

Comeback-tid! Allt bra går i cirklar även inredningstrender och nu är det furugolvets tid igen. Tidigare var furugolv endast tillgängligt som ett plankgolv av trä, som hade en väldigt låg motståndskraft mot stötar samt vardagligt slitage jämfört med vinylplankor. Med tid kan trägolv bli gula, fogarna mörknar de blir skevt - lägg till repor och vanligt slitage. Här krävs det mycket jobb för att få golvet vackert igen. Ett furugolv i vinyl ser vackert ut utan allt extra jobb.

vinylgolv LIITERI MUMMOLA

Lyckligtvis har det fantastiska furugolvmönstret hittat sin väg in i vinylgolv! Två utsökta färger, ljusgrå LIITERI (ovan vänster) och ljusbeige MUMMOLA (ovan till höger), passar perfekt till aktuella och framtida inredningstrender. Båda golven har mönster av grenar och träkärna ,ytan känns som träd – detta känns som riktigt furugolv,  variationen i färgen är liten,vilket ger lugn till utrymmet. Vinylgolv har också en stor fördel för barnfamiljer: det finns ingen risk för stickor i fötterna!

Till hösten, när ovanstående modelleranländer till vårt lager, kommer det att finnas en touch av countryromantik och gammaldags anda när leveranserna börjar i september 2021. Båda SPC-stommen är 100% vattentäta, riktigt stöttåliga, behagligt varma och mjuka till fots och integrerat SilentTECH-basmaterialsäkerställer att steget är tyst.

Val av golv: välj rätt direkt

Ett golv val är ett val för en längre tid, man skall sin tid när man väljer golv! Vi garanterar våra vinylgolv i klass 33 och uppåt för upp till 20 års garanti i hemmabruk. För att välja rätt koll in våran provibits beställing – betala endast frakt. Om du letar efter mera inspiration kan du kolla in vårt urval och bilder från våra kunder på Instagram #vinylgolvsbutiken

Se också: Vinylgolv Klick - Alla produkter