073 681 03 42 (Vardagar 09 - 15) 
Beställ tre provbitar gratis hem.
Etsi
Stäng
Meny
Etsi
Fanérgolv
Paketerbjudanden

073 681 03 42 (Vardagar 09 - 15) 


Användarkonto Användarkonto

Öppet köp i 30 dagar!
Snabb leverans med PostNord
Fri frakt då beställningen är över 20.000 kr
Vi utvecklar som bäst våra webbsidor. Observera att på grund av detta kan vissa produktsidor eller deras beskrivningar vara ofullständiga eller inte synliga. Tack för ditt tålamod!
Uppstår det problem vid betalningen av beställningen, vänligen kontakta vår kundtjänst.
Publicerad 08.09.2022


Artikkelit

Köksgolv, ett golv är över de andra - 4 skäl

Publicerad 08.09.2022

Köksrenovering i åtanke och golvet ännu inte beslutat? Det finns ett par saker att se upp för. Många överväger laminat, kakel eller trägolv. Kakel och vinylgolv är de mest populära i dagsläge. Det finns en anledning: vattentålighet. Den nya generationens SPC-komposit vinylgolv vinner kakel med 6-0 tack vare sina egenskaper: även om kakel är hållbar, behöver den golvvärme för att vara trevlig under fötterna. Liksom kakel är SPC-komposit vinylgolvet också vattentåligt, men betydligt trevligare och varmare för foten, utan en extra kostnad. Dessutom är installationen av vinylgolv mycket enklare. Den kan även bytas ut fort ifall man vill, den är ju inte permanent monterad med murbruk.

Checklista för val av köksgolv

När du väljer ett köksgolv måste du tänka på åtminstone dessa saker som det behöver klara i nästan vardagsbruk:

1. Rengöring; ständigt tvättande och torkande är nått vanligt i köket, särskilt för familjer med barn, eftersom något alltid droppar på köksgolvet när man äter. Stänk av oljiga, syrliga och färgglada livsmedel som under matlagingen kan vara för t.ex. oljade trägolv utmanande. För att inte tala om rödvins droppar på trägolvet (hjälp!). Lyckligtvis är det inte ett problem för vinylgolv. En yta som är mycket motståndskraftig mot mekanisk nötning och missfärgningar är ett mycket viktigt kriterium för flera i köket. Vinylgolvet har även sitt eget rengöringsmedel, vilket gör golvrengöring enklare och UV-skyddet på ytan förblir utmärkt från år till år.

2. Vattentåligheten är ett av de viktigaste kriterierna för ett golv i ett utrymme där det utsätts för stänk av vatten. Vattenglas eller vätska från mat som trillat på golvet kan lätt sippra in i golvfogarna. Om ramen är något annat än SPC-komposit (bla. HDF, High-Density Fiberboard - laminatgolv) kan ramen svälla och golv ytan kommer att stiga vid fogarna.

3. Golv i kök och matsal nöts mycket riklig. Till exempel förflyttning av stolar, sand som lätt kommer in med matkassen och husdjurs naglar nöter ständigt på golvet i detta utrymme. Vi rekommenderar; att du använder filtkuddar under möbler, även vinylgolv.

4. När du lagar eller äter mat - faller något ständigt på golvet - ibland till och med hårda och vassa föremål. Vinylgolvet är mycket mer motståndskraftigt mot fall av till exempel knivar, tallrikar och stora redskap. Läs vårt inlägg om skillnaderna i hållbarhet mellan laminat- och vinyl- golv där vinylgolvet klarade sig mycket bättre än laminatgolvet.

Vinylgolv är det perfekta köksgolvet

Som golvstomme är komposit-stommen en av de mest eftertraktade och populära just nu. Det finns två alternativ, PVC och SPC - men i vårt urval använder vi oss endast av SPC (stone plastic composite). SPC-kompositstommen innehåller 70% mindre plast. Både PVC- och SPC-alternativ representerar den så kallade nya generationens vinylgolv eftersom stommen är 100% vattentät, men SPC-stommen med 70% kalksten ändrar inte form med värme och är den vi rekommenderar.

Det finns fortfarande äldre generationens vinylkorkgolv på marknaden med träfiberbaserad HDF-ram, detta innebär att köparen bör vara ytterst försiktig så att han inte av misstag köper ett äldre eller sämre golv i köket. Läs också vår artikel om skillnaderna mellan vinylkorkgolv och vårt SilentTECH vinylgolv.

SPC-ramen är styvare och tål bäst fördjupningar och stötar. Alla våra golv är ftalat-fria, lämpliga för allergiker (M1 inomhusluftklassificering, testad i Finland) och vid planskärning / sågning produceras det inte allergiframkallande formaldehydutsläpp. Våra golv har 20 års garanti för hemmabruk. Titta på videon om hur enkelt det är att installera den nya generation vinylgolv:

https://www.youtube.com/watch?v=enIp4vJzgb0

https://www.youtube.com/watch?v=JRHEPqhJNPQ

Vinylgolvet är en perfekt kombination för kök och matplats. Bilden ovan är PUUTERI vinylgolv. PUUTERI vinylgolvet tillhöt vår SilentTECH-kollektion, som inte bara är tyst, den har också integrerad ljudisolering på botten. Du sparar 5,90 € / m2 vid installation av ett SilentTECH-vinylgolv eftersom du inte behöver köpa stegljudsisolering skilt, även installations tiden kortas tack vare integrerade stegljudsisolering.

Ett av de ljusaste golvet i vår samling, OULU-vinylgolv (ovan), lyser upp utrymmet och skapar en vacker kontrast till de mörka möblerna, samtidigt ger en värmande effekt med sin trä-struktur. Tack vare detta sjunker ljusa trätoner från andra möbler vackert in i sammheten. Detta, precis som alla de andra SilentTECH-golv i vår kollektion, är perfekt för allergiker och har en M1 certifiering.

Ovan: Vårt vitaste vinylgolv LUMIHIUTALE - SNOWFLAKE, vilket är ett mycket enkelt att sköta och säkert val för ditt köksgolv.

Den Brunaktiga rökgrå HUVILA vinylgolv (ovan) är ett vackert, rustikt grått golv med rustika nyanser. HUVILA-vinylgolvets kompositstomme är SPC, vilket gör den ännu styvare och mer slagtålig. Tack vare SPC-stommens låga plast mängd, 70 % mindre än PVC kan installera den på ett 20x20m utrymme utan rörelsefogar. Kalkstenen i stommen minskar på möjlig “levnad” av golvet vid temperaturförändringar. Tack vare sin mörkare nyans med inslag av mörkare trästruktur är HUVILA ett perfekt alternativ till köket, små fläckar syns inte direkt och du behöver inte gå med en trasa i bakfickan. Även detta golv är M1 certifierat och har integrerad ljudstegsisolering - SilentTECH.

Vinylgolv med komposit-stomme väljs också ofta till kontor och allmänna utrymmen, eftersom den är mycket motståndskraftig mot slitage, stänk och vatten. Dvs. snöiga och slaskiga skor är inget som du behöver bry dig om, stänk från mat, vatten eller fast läsk - det är bara att torka bort utan att vara rädd om att golvet skulle vara förstört.

Bilden ovan är SAVUSAUNA - SilentTECH vinylgolvet vårt i reklambyrån Naisdesigns köksytrymme, golvet valdes till utrymmet tack vare dess rika skugg variationer, vilket gör det mycket lättskött ta hand om eftersom smuts och fläckar inte är lätt synliga på golvet.

Alla våra golv passar som köksgolv

Alla vinylgolv i vårt sortiment är lämpliga för köket, det enda du behöver välja är vilken färgnyans, motiv eller design du vill ha, tack vare SilentTECH är installationen snabb och lätt, du behöver inte lägga tid och pengar på stegljudsisolering. Vårt urval av fiskbens-vinylgolv utökas också hela tiden.

Tänker du på ett vitt, grått eller svart kök? För tillfället parar många dessa klassiska färger ett gråbeige eller trendigt "greige" -golv som smälter vackert in en med en riktigt varierad interiör.Visste du att du kan beställa provbitar av våra golv du betalar endast frakten. Kolla in provbitarna! Vi vill också se till att du installerar golvet korrekt - så när du har valt golvet, läs våra installationsmanualer för vinylgolv! Hitta mer inspiration genom att utforska våra kunders hem och bra lösningar.