08 403 003 60 (Vardagar 09 - 15) 
Beställ tre provbitar hem för 49 kr.
Etsi
Stäng
Meny
Etsi
Fanérgolv
Paketerbjudanden

08 403 003 60 (Vardagar 09 - 15) 


Användarkonto Användarkonto

Öppet köp i 30 dagar!
Snabb leverans med DHL
Fri frakt då beställningen är över 25.000 kr
Vi utvecklar som bäst våra webbsidor. Observera att på grund av detta kan vissa produktsidor eller deras beskrivningar vara ofullständiga eller inte synliga. Tack för ditt tålamod!
Uppstår det problem vid betalningen av beställningen, vänligen kontakta vår kundtjänst.
Publicerad 06.09.2023


MUMMOLA-vinylplanka: Som ett äkta furuplanksgolv

Publicerad 06.09.2023

Många svenskar drömmer om golvmaterial som å ena sidan är praktiskt lättskött och enkelt att underhålla, men som å andra sidan ser vackert naturligt ut och smälter in i inredningen. 

Som känt är träslaget furu ett mycket vanligt och populärt val inom finskt byggande och nordisk möbeldesign och inredning. Furu är därför en mycket traditionell del av skandinavisk inredning, och under de senaste åren har furuträets kvistiga och fibermönstrade levande yta blivit en del av trenderna i inredningen på ett helt nytt sätt. Samtidigt är det med andra ord ett mycket aktuellt, långvarigt och tidlöst byggmaterial. 

Vinylgolv lockar för att det är lättskött 

På grund av sina egenskaper kräver ett äkta massivt trägolv ändå regelbunden skötsel för att fortsättningsvis se vackert ut. Trä är mottagligt för fukt och kan leva rätt mycket på grund av temperatur- och fuktighetsväxlingar. En trägolvsyta är visserligen vacker – men det finns också alternativ som utmärker sig för att de är så lätta att sköta. Den nya generationens vinylgolv med stenkompositstomme är uttryckligen ett sådant alternativ. 


Vinylgolvets stomme tillverkas alltså av SPC, det vill säga ett stenkompositmaterial, som är utan och innan 100 procent vattenresistent. Trots att stommen innehåller kalksten känns den inte alls sval mot foten. Plankans ytskikt ger inte bara en härligt mjuk och varm känsla under foten, när den installeras tillför ytan dessutom färg och mönster som syns utåt. 

Skötsel och rengöring av vinylgolv kräver ingen särskild ansträngning eller underhåll, och golvet behöver varken vaxas, oljas eller lackas. Kort sagt, i ett vinylgolv kombineras modernt designarbete, lätthet och å andra sidan ett övertygande naturligt utseende. 

Inspirationen till vinylgolvet MUMMOLA kommer från det karakteristiska furugolvet 

Furu har i alla tider varit ett populärt byggnads- och ytmaterial, och också många svenska hem har furuplankgolv. 

En fördel med vinylplankor är också ett mycket brett utbud av produkter som återger utseendet på olika träslag, nyanser av trämaterial, fibermönster och kviststycken. Just denna imponerande vinylplanka som ser ut som ett furuplanksgolv har blivit en av de mest älskade produkterna hos Vinylgolvbutiken. 


Vi är glada att kunna berätta att MUMMOLA-vinylgolvet nu finns förutom i vår webbutik och i våra Showrooms (Finland)  också i sortimentet hos Parkettistudio, precis som många andra av Vinylgolvbutikens vinylgolvsnyanser. Parkettistudios tjänster och expertis omfattar även installation av nya golvbeläggningar, såsom vinylgolv, samt reparation och renovering av gamla golvytor. 

Den mångsidiga MUMMOLA-plankan 

MUMMOLA-golvet har en vackert ljus grundton. Många inredare gillar en ljus bas på grund av att den är så mångsidig, och ljusa ytor ger rummet mycket ljus och gör att det känns rymligt. Som namnet också antyder får plankan rummet att kännas hemtrevligt och varmt inbjudande, främst tack vare golvets kvistighet och detaljrika mönster. 

Den detaljerade, men samtidigt neutrala golvytan erbjuder oändliga möjligheter för den omgivande inredningen. Furugolvets utseende kan utmärkt kombineras såväl med en traditionell stuga eller en lantlig omgivning som med en modernare boende- eller kontorsmiljö. 

I den här bloggtexten kan du också ta en titt på hurdana erfarenheter våra kunder har av vårt MUMMOLA-golv! !