073 681 03 42 (Vardagar 09 - 15) 
Beställ tre provbitar gratis hem.
Etsi
Stäng
Meny
Etsi
Fanérgolv
Paketerbjudanden

073 681 03 42 (Vardagar 09 - 15) 


Användarkonto Användarkonto

Öppet köp i 30 dagar!
Snabb leverans med PostNord
Fri frakt då beställningen är över 20.000 kr
Vi utvecklar som bäst våra webbsidor. Observera att på grund av detta kan vissa produktsidor eller deras beskrivningar vara ofullständiga eller inte synliga. Tack för ditt tålamod!
Uppstår det problem vid betalningen av beställningen, vänligen kontakta vår kundtjänst.
Publicerad 08.09.2022


Artikkelit

Ljust laminatgolv eller vinylgolv? Vilket är mer hållbart?

Publicerad 08.09.2022

Letar du efter ett ljust laminatgolv eller vinylgolv? Ett ljust golv behåller fortfarande topp läget som en av de mest populära inredningslösningarna, men att endast färgen skulle ha betydelse i vilket golv du väljer är långt ifrån sanningen. Det finns stora skillnader mellan vinylgolv och laminatgolv, bla. slagtålighet, känslan under fötterna, vattentålighet och livslängd. Nedan berättar vi mer om skillnaderna och presenterar våra mest populära ljusa golv.

Varför är vinylgolv bättre än laminatgolv?

När du letar efter ett nytt golvalternativ kommer du snabbt att möta de två mest populära alternativen; laminat och vinyl. Av dessa två är det mer slagtåliga, fotvänliga, 100% vattentåliga och tystare valet definitivt vinylgolv. Laminatgolv kännetecknas av dålig motståndskraft mot stötar och fukt. Därför har laminatgolv ofta en blygsam garanti: som jämförelse ger vi våra egna klass 33-34 vinylgolv 20 års garanti för hemmabruk.

Ljust laminat vs vinylgolv

Bilden ovan är resultatet av ett hammartest, laminat till vänster och vinylgolv till höger. Båda golven har utsatts för en hård, skarp stöt och det framgår direkt av ytan att stöten har trängt in genom golvytan i laminatgolvet. Detta utsätter golvet för ännu större risk av fukt, fukten kommer in i stommen och kan i värsta fall få golvet att svälla upp med tiotals procent. Det är svårt att byta ut en enskild laminatplanka utan att demontera hela golvet, därför är det värt att överväga hållbarheten på plankan.

Samtidigt, i ett vinylgolv, är endast ytan något skadad, stöten har inte trängt igenom ytan helt och stommen har inte skadats. Detta beror på den extremt kompakta kompositramen, detta är den nya generationens vinylgolv. Stommen tillåter inte stöten att sjunka in i plankan lika lätt som med ett laminat som innehåller porös träfiber.

Ljusa golv är en tidlös lösning för inredning

Ljust laminat eller vinylgolv väljs vanligtvis eftersom man vill få en känsla av stort utrymme, även för att det är lätt att få möblemang att passa in. I en hyresbostad är det en lätt bas för hyresgästen att få sina egna möbler att passa in. På bilderna varierar golvets skugga beroende på belysningen, i kallt konstgjort ljus ser golven naturligt svalare ut än i naturligt ljus.

Ljust laminat LUMIHIUTALE vinylgolv

Bilderna ovan visar de väldigt olika lösningarna två av våra kunder valt för att kombinera sina färger med den vitaste LUMIHIUTALE-vinylgolv i vårt sortiment. Golvets mycket vita yta får värme från jute och neutrala färger samtidigt som den lyser upp köksutrymmet snyggt. Till höger har ljusstyrkan djärvt kontrasterats med svart, olika metaller och rött. Det vita golvet är helt underbart i båda rummen!

Ljust laminat OULU vinylgolv Ljust laminat OULU vinylgolv

Det näst ljusaste golvet i vårt sortiment, OULU-vinylgolv, är lite mjukare vitt än LUMIHIUTALE-vinylgolv som presenterats ovan. OULU-vinylgolvet upprepar mönstret av träkärnan som i äkta parkett, vilket gör att ytan ser levande ut. Även detta golv som alla andra av våra golv är perfekt för sovrum eftersom den tillhör SilentTECH-collection. SilentTECH-collection har en stegljudsisolering integrerad i själva plankan och det finns ingen anledning att köpa ett stegljudsisoleringsmaterial separat. Golvet är också 100% vattentätt, så det passar perfekt även i tamburen!

vinylgolv LIITERI MUMMOLA

Vårt sortiment har utvidgats under 2021 med två nya ljusa golva! LIITERI vinylgolv (uppe till vänster) med ett mönster som ett finskt plankgolv. Dess kvistiga yta, liten variation i nyans och den vita lackade och neutrala ljusytan utstrålar skandinavitet när den är som bäst! MUMMOLA vinyl (ovan till höger) är också ett vinylgolv som imiterar en tall planka, men i färg är den något varmare ljusbeige. Leveransen av bägge av de nya modellerna börjar hösten 2021.

Beställ en provbit för dig själv och kolla in andras lösningar

Som du kan se passar vinylgolvet var som helst och tar inte en stund från stötar, kraftig konsumtion, vatten i köket eller curat, och inte heller passar nitise och natise perfekt in i sovrummet. Även om ljust laminat är populärt är det värt att titta på ljus vinylplank om du vill ha ett långvarigt och säkert köp från golvet!

Undrar du vilken färg och mönster som bäst passar ditt hem? Kolla in vår provbitstjänst, där du kan beställa tre provbitar till priset av bara frakten! Se också hur underbart våra kunder har dekorerat sina hem med våra ljusa golv.