073 681 03 42 (Vardagar 09 - 15) 
Beställ tre provbitar gratis hem.
Etsi
Stäng
Meny
Etsi
Fanérgolv
Paketerbjudanden

073 681 03 42 (Vardagar 09 - 15) 


Användarkonto Användarkonto

Öppet köp i 30 dagar!
Snabb leverans med PostNord
Fri frakt då beställningen är över 25.000 kr
Vi utvecklar som bäst våra webbsidor. Observera att på grund av detta kan vissa produktsidor eller deras beskrivningar vara ofullständiga eller inte synliga. Tack för ditt tålamod!
Uppstår det problem vid betalningen av beställningen, vänligen kontakta vår kundtjänst.
Publicerad 08.09.2022


Bloggartikel

Ljus inredning är en bestående favorit: 5 anledningar

Publicerad 08.09.2022

Precis som kaffe och bulle passar en ljus inredning ihop med mycket, tål tid och är alltid på modet. Speciellt i skandinaviska hem återspeglar ett ljust uttryck en harmonisk helhet, friskhet och minimalism. Det behöver ändå inte vara tråkigt, även om det är en bestående favorit! Här är fem anledningar och mer inspiration till varför den ljusa inredningen fortsätter att triumfera och hålla i årtionden. 

Anledning 1. En ljus inredning andas skandinavisk renhet 

Som en snödriva i februarisolen uppfattas ett hem som badar helt i vitt och olika nyanser av ljusgrått som skandinaviskt enkelt och rent. Överdriven kliniskhet undviks när rent vitt kombineras med olika nyanser av svart, varmt ljusbeige, olika nyanser av trä, såsom mycket mörkbrunt i stolarna nedan, och andra neutrala och brutna nyanser.  

Valkoinen lattia moderni sisustus LUMIHIUTALE vinyylilankku

Vår kund, vars hem i Sverige bilden ovan föreställer, och som även har ett populärt Instagram-konto, @interiorbox10, valde LUMIHIUTALE-vinylplankan som imiterar vitlackad ekparkett för sitt harmoniska skandinaviska hem. Deras estetik är ett perfekt exempel på ett modernt och harmoniskt skandinaviskt hem som kommer att förbli modernt som sådant under en lång tid, men är lätt att kombinera med olika aktuella trender. Matstolarna, takpanelen och textilierna tillför en gnutta värme och därför är rummet inte kallt. Om de som bor här vill kan de lägga till färger helt enkelt genom att byta ut textilier, såsom mattan och gardinerna. 

PUUTERI vinyylilankku vaalea sisustus

På bilden ovan ser du den lugna atmosfären hos en av våra kunder. Här eftersträvades lugn ljushet där golvet tillförde en naturlig värme i inredningen. Ovan är vår PUUTERI-vinylplanka, som är ett av de ljusaste golven i vårt sortiment utan att vara vit. Dess grundnyans är mycket neutral ljusbeige och mönster av träfibrer och grenar ger lugn och elegans. I rummet kombineras på ett inspirerande sätt glänsande kromdetaljer i 1980-talsstil med fotpallen i en smått romantisk stil. 

I detta ljusa hem skapas nyansskillnader med detaljer och ljusheten framhävs till exempel med rosa, växter och olika texturer! Ljusheten fortsätter genom hela rummet, och till exempel den något mörkare soffan mot den annars ljusa väggen och golvet är inte alls för mörk, utan ett element som vackert binder ihop rummet. 

På ljusa golv syns inte spår av ljushåriga hundar eller dammkorn, vilket är ännu en fördel med den ljusa inredningen! 

Anledning 2. Ljus inredning ger plats för naturlighet och färganvändning 

Särskilt vitt, men också mycket ljust trä, har i uppgift att fungera som en bas för att leka med färger och olika texturer som skapar intressanta detaljer kring det ljusa i rummet. Som vi kan se bjuder våra ljusa golv in naturens olika nyanser genom fönstren och växterna inomhus, och ingen av de önskade färgkombinationerna saknas i inredningen. Se nedan! 

En av våra kunder ville ha atmosfären av ett furugolv i sitt hem och blev förtjust i furugolvets skönhet i form av MUMMOLA-vinylgolvet. Liksom sin förebild är MUMMOLA-vinylgolvet naturligt kvistigt som ett furugolv, och på grund av varje plankas nyansskillnader har golvet en rustik känsla mot en ljusbeige basfärg. Vår kund har sett en fantastisk möjlighet att fortsätta sin tallskog som syns genom fönstret hela vägen till interiören med MUMMOLA-golvet, en grön soffa och naturliga inredningsmaterial. 

Som du kan se på bilden, passar också de röda nyanserna av trä ihop med helheten, samtidigt som de skapar kontrast och tillför mer naturliga nyanser i ett annars ljust rum. Det naturliga och naturnära är verkligen riktigt trendigt just nu, som vi redan har berättat. 

Tips: Gillar du inte varma toner i golvet? Den ljusgrå vinylplankan LIITERI är syskon till MUMMOLA-golvet – se och bli förtjust! 

Vår kund @villakielo har varit särskilt skicklig på att välja en ljus, harmonisk och neutral bas för annan inredning genom att välja PUUTERI-vinylplankan för sitt kök-matsal-vardagsrumsutrymme. 

De kombinerade golvet vackert med ett grönt kök, ett bord som innehåller björk, en ljusgrå öppen spis och stora fönster som släpper in mycket ljus i köket. I det här köket har man inte varit rädd att leka med olika färger, från den dominerande gröna till den ljusa marmorn samt de gyllene detaljerna. I rummet vandrar blicken och finner detaljer som vackert kompletterar varandra. 

Anledning 3. Ljusa ytor passar många smaker 

En av de absolut viktigaste orsakerna till att ljus inredning fortsätter vara populär är att den är så lätt. Ljusa ytor är lätta att förnya, de tål tid (som vi redan har sagt många gånger) och de skapar enkelt en bas på vilken var och en enkelt kan bygga ett rum i sin egen stil.

Vuokra-asunto PUUTERI

Vår kund, hyreslägenhetsbolaget Ilmajoen Vuokra-asunnot, renoverade en stor del av sina hyreslägenheter och valde som golvmaterial SilentTECH-vinylplankan i användningsklass AV33 i det populära mönstret PUUTERI. I hyreslägenheten ovan kombinerades golvet med vita väggar och fotlister, samt ett kök i grått. Det fräscha och nya golvet ger retroköket ett nytt lyft. Visste du att SilentTECH-vinylgolv säkert kan installeras nära kökets tappställe, eftersom både golvets yta och stomme tål fukt. 

Även i offentliga utrymmen, såsom gym, kontor eller kosmetologmottagning, tillför vitt eller ljusbeige golv lugn i utrymmet och skapar en enkel bas för varje företag att göra utrymmet till sitt. 

Anledning 4. Ljusets dans och inredningens detaljer kommer till sin rätt 

Solljus, precis som konstgjorda ljus, ser särskilt fin ut tillsammans med ljus inredning. Helheten är vacker speciellt när ljusheten kombineras med olika texturer, material och detaljer som framhäver rummets unika karaktär! 

När solen går ner badar de furumönstrade MUMMOLA-vinylplankorna i det vackra ljuset som framhäver de vita, aningen rustika och romantiska byråerna och skåpen på andra sidan rummet. Ljuset studsar mot väggarna spektakulärt och fyller inte bara det kombinerade vardagsrummet och köket utan också en del av sovrummet som öppnar sig bakom. 

Rummets höjd framhävs av växterna och dekorationerna ovanpå skåpet, och den unika fördjupningen i väggen till vänster med sina flaskdetaljer är minnesvärd! 

PUUTERI vinyylilankku vaalea sisustus

Tillsammans med ljuset som flödar i lägenheten och de ljusa PUUTERI-vinylplankorna kommer satsningarna på växterna i den här lägenheten till sin rätt. Samtidigt lämnar andra ljusa möbelelement utrymme för varierande detaljer i utrymmet att framträda. När du planerar en ljus inredning är det bra att tänka på din egen inredningsstil i förväg: Vill du att golvet ska ge en gnutta av värme som du kan kombinera med till exempel gyllene handtag samt flätade korgar eller jutemattor? 

Detta rum har fotograferats från andra hållet med det tidigare presenterade gröna köket, och fler bilder hittar du på Instagram på kontot @villakielo. 

MUMMOLA vinyylilankku

Speciellt denna lilla hall faller oss i smaken. Här skapar MUMMOLA-vinylplankan en bas för det magnifika ljuset som strömmar in genom sidofönstret och för den roliga klätterväggen och klädställningslösningen. I en ljus hall väljer många den nya generationens SilentTECH-vinylgolv i stället för laminatgolv. Det här vinylgolvets vattentålighet förbättrar fogarnas tålighet, särskilt på vintern när snö förs in i hallen med skorna. Läs också: Ljust laminat eller vinyl –vilket är mer tåligt? 

Med de enkla golvvalen i exempelbilden kommer den ljusa inredningen med ljuset och detaljerna till sin rätt på ett helt annorlunda sätt än med ett mörkare golv. Utrymmet är också ljust och öppet, vilket är särskilt praktiskt med tanke på hur mörka våra vintrar är. 

Anledning 5. Ljusa ytor och textilier öppnar utrymmet 

Lite som vita och ljusa ytor utgör en lätt bas som passar alla, ger de också känslan av öppenhet vilket utrymme som helst. Detta är särskilt märkbart om utrymmet är litet, trångt eller solljuset inte kommer in.  

Vår kund valde den ljusaste LUMIHIUTALE-vinylplankan för sin ljusa inredning för det mörkaste hörnet i lägenhetens nedre våning, det vill säga i hallen. Som du kan se på bilden känns utrymmet större och rymligare än det egentligen är, och bara för att hela inredningen är ljus, inklusive de största möblerna och textilierna. Ljusheten fortsätter vackert till köket, som syns i bakgrunden. När man väljer golvet för så långa utrymmen är det värt att komma ihåg att majoriteten av laminatgolven kan installeras på högst 10 meter, varefter de behöver rörelsefogar för att kunna röra sig. SilentTECH-vinylplankan har samma läggningslängd eller -bredd på 20 meter, vilket innebär att invånaren även i detta fall har installerat golvet utan rörelsefogar och utan en foglist från hallen till köket. Läs mer om fördelarna med SilentTECH-vinylgolv. 

Hitta ytterligare inspiration för ljus inredning 

Vi samlar ständigt våra kunders fantastiska skapelser på vår hemsida och Instagram @vinylgolvbutiken – följ vårt konto! Vår inspirationsblogg är också en guldgruva i sig, från mer tekniska inlägg till inredningsinspiration! 

Om du fortfarande letar efter en favorit bland dessa eller våra andra modeller, rekommenderar vi att du ser på vår gratis provbitstjänst! Hos oss hittar du också ett rengöringsmedel för vinylgolv. Med hjälp av det tar du enkelt bort ingrodd smuts från vinylgolvet och ser till att ditt ljusa golv förblir ljust! 


Produkterna som nämns i artikeln


Vinylgolv LUMIHIUTALE Classic - Snowflake Pure White Oak
wishlist Jag kommer att överväga det igen och lägger det på önskelistan
I lager

I lager

över 500m²

Vinylgolv PUUTERI Classic - Select Light Oak
wishlist Jag kommer att överväga det igen och lägger det på önskelistan
I lager

I lager

över 500m²

Rengöringsmedel för Vinylgolv
wishlist Jag kommer att överväga det igen och lägger det på önskelistan
I lager

I lager