073 681 03 42 (Vardagar 09 - 15) 
Beställ tre provbitar gratis hem.
Etsi
Stäng
Meny
Etsi
Fanérgolv
Paketerbjudanden

073 681 03 42 (Vardagar 09 - 15) 


Användarkonto Användarkonto

Öppet köp i 30 dagar!
Snabb leverans med PostNord
Fri frakt då beställningen är över 20.000 kr
Vi utvecklar som bäst våra webbsidor. Observera att på grund av detta kan vissa produktsidor eller deras beskrivningar vara ofullständiga eller inte synliga. Tack för ditt tålamod!
Uppstår det problem vid betalningen av beställningen, vänligen kontakta vår kundtjänst.


Greige inredning charmar: vi presenterar golv och väggfärger i greige


Greige inredning charmar: vi presenterar golv och väggfärger i greige


En inredningstrend som fortsättningsvis är populär är greige! Ordet är inte en kombination av ‘beige’ och ‘gray’, utan det är ett låneord i engelskan från det franska ordet ‘grège’, som betyder färgen på råsilke. I praktiken är det frågan om en kombination av varm beige och kall grå. Färgen kan beskrivas också som lera, bomull eller gråbrun.

Greige kan vara antingen helt neutral eller gå mot varm beige eller kall grå. Väggmålarfärg och golv i greige ser också annorlunda ut beroende på rummet, belysningen och den övriga inredningen. Tillsammans med kallare greige passar bland annat vit, blå och andra kalla färger, med varmare det vill säga mer beige greige ser varma färger fantastiska ut. Faktum är ändå att allt ser bra ut med greige – som du ser nedan!

Greige golv (SAARISTO-vinylplankan) och ett modernt skandinaviskt hem

Vår kund Tove Lundström Erfält bor i ett modernt skandinaviskt hem. Hela hemmet kan beskrivas med orden harmoniskt, neutralt och modernt. När familjen renoverade hemmet valde de vår SAARISTO-vinylplanka, som är lätt att ha som bas för många slags inredningar.

Vinylplankan SAARISTO har lånat sin nyans från lin vilket gör den till en vackert dämpad vinylplanka. I denna modell kommer vackra detaljer fram, såsom kvistmönster och nyansskillnader i varje planka. Det är bra att lägga märke till att i en del av bilderna nedan har kunderna använt Instagram-filter, som gör att golvets nyans varierar bilderna emellan. Nyansen som fotograferats i studioförhållanden syns på bilderna längst ner.

Greige golv och särskilt den tysta, tåliga och 100% vattentåliga SilentTECH-vinylplankan kan användas också i köket. Den kan monteras i stora enhetliga lokaler utan dilatationsfog för ett finslipat och elegant slutresultat.

@tovefruerfalt - saaristo - 1 greige @tovefruerfalt - saaristo - 8 greige

Golvets nyans ändras vackert när ljuset leker i bostaden. Den passar vackert ihop med ljus och varm björk, liksom med djupt svart.

Ett greige golv kan kombineras med vackra färgklickar, till exempel grönväxter. Den tar emot ljusa och varma nyanser av beige likaväl som mörka och kalla inredningselement. Du kan se Toves och hennes familjs fantastiska lägenhet på Instagram @tovefruerfalt.

SAARISTO-vinylplankan i greige med färgglada väggar

Varje år lanserar Tikkurila sin Color Now-färgkollektion. Tikkurila Color Now 2021-kollektionen gör det lättare att kombinera olika färger och kontraster som inspirerar dig att skapa en varm och lekfull stämning i ditt hem. Den innehåller nyanser från neutral sand till klar fuchsiaröd och mörk oliv. Till kollektionen hör tio olika färger.

Vi kombinerade de intressantaste av dessa med vår greige SAARISTO-vinylplanka som modell för dig, så att beslutet och jämförelsen blir lättare!

Inspirationen till denna Aaloe X381-färg (bild ovan), som passar både inomhus och utomhus, kommer från den vintergröna långlivade växten med samma namn. Den lugnande och trendiga ljusgröna nyansen är nu en av de mest populära färgnyheterna. Tillsammans med vårt golv SAARISTO åstadkommer den en fräsch, till och med lekfull stämning!

Vi ser den här kombinationen i barnkammare, väntrum, villor och lekfulla hem! Kombinera den med en vit eller svart fotlist, så förändras stämningen direkt.

Ovan: Tikkurila N378 Ficus är en naturnära mörkgrön nyans som har hämtat inspiration från olika trädsorter, buskar och vinrankor. I vissa rum är den gröna nyansen så djup att man kan missta väggen för att vara nästan svart!

Tillsammans med SAARISTO-vinylplankan öppnas nya dimensioner i denna väggfärg och den väcks till liv. Pröva till exempel på kontor, hemma och i gårdsbyggnader. Slutresultatet blir beroende på inredningen grov eller fräscht modern. 

Ovan: Tikkurila Cumulus Y354-väggfärgen, som valts till årets färg 2021, är som en ljusblå sommarhimmel! Denna harmoniska, villalika kombination för tankarna till skärgården och naturen, inte sant? Inte för det, kombination passar också till exempel ett väntrum, ett modernt kontor, ett omklädningsrum eller en barnkammare.

Vad du än vill är denna klassiska kombination med en vit fotlist redo att ta emot svart, beige och klara färger.

greige LATO

Bilden (ovan): greigefamiljens vinylplanka LATO som lanserade i 2021 är aningen ljusare och mer dämpad till sitt mönster än SAARISTO. 

Vilken stämning med greigegolv är din favorit?

Vi gillar väldigt mycket både kombinationerna av ljust och neutralt och av färgglatt och mörkt tillsammans med greige! Som sagt, det finns inte många färger i inredningen som den inte skulle gå ihop med. 

Visste du att ovanstående SilentTECH-vinylplankor just nu representerar det bästa bland vinylplankorna. Det beror på att de har en vattentålig stenkompositram (SPC, Stone Plastic Composite) och integrerad stegljudsisolering som gör att golvet är tyst och synnerligen enkelt att montera. Kompositramen gör golvet 100 % vattentåligt, det vill säga det sväller inte vid fogarna på ställen där golvet exponeras för vatten, såsom i köket, hallen och offentliga lokaler. Vinylplankans yta är underbart varm och tålig. Ramen består av 70 % kalksten som stärker plankan. Därmed kan SilentTECH-vinylplankan läggas på ett område upp till 20 x 20 m utan dilatationsfogar.

Se andras lösningar och testa hemma

Vår avgiftsfria provbitstjänst möjliggör att du kan testa olika golv hemma. Se också våra kunders egna bilder av denna SAARISTO-vinylplanka samt våra övriga golv direkt i användning!